Randevularınız için  212 876 77 32  numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz

Hürriyet Bulvarı No: 187 Kudret Apt Kat:1 D:3 Yakuplu Beylikdüzü İstanbul

Diş hastalıklarının teşhisi, bulguların değerlendirilerek ve hastayı çeşitli yöntemlerle muayene ederek tanımlama işlemidir. Tanı terimi hekim ya da muayene eden kişinin vardığı kararı belirtmek için de kullanılır.

Belirli bir hastalığa tanı koymak için hastanın geçmişi ve yaşadığı koşullar gözden geçirilir, çeşitli aygıtlarla şikayetleri ve kendi saptadığı belirtiler dinlenir ve laboratuvar tekniklerinin yardımıyla ve muayene sonucunda belirlenen bulgular değerlendirilir.

Diş Hekimliğinde ‘’Teşhis’’ her tıp dalında olduğu gibi işin temelidir. Teşhiste ki başarı, yapılacak işlem ve tedavilerde ki sonucu ve süreyi hiç şüphesiz etkiler.
Günümüzde modern Diş Hekimliğinde artık teşhislerimize yardımcı olacak son sistem birçok elektronik aygıt kullanılmaktadır.
Hekim olarak hastaya zarar vermeme önceliğimize dayanarak en kısa sürede en doğru teşhise ulaşarak yapacağımız işlem ve tedavilerimizi planlayabilmemizi sağlayan yardımcılarımız şunlardır.

Hastalar artık en son noktadaki kurtarılamayacak dişlerini bile kaybetmek istemediklerinden çekim yerine merdivenin son basamağı da olsa dişin ağızda hizmet etmeye devam etmesi için TEDAVİ yolunu seçmekteler.

Bu tür tedaviler küçük yaşlardan itibaren koruyucu olmak adına;

Kaybedilen dişlerin yerini tutan, kısmi ya da tüm dişsizliklerde hareketli veya sabit olarak kullanılan; yapımı için yardımcı laboratuar çalışması gerektiren yapay diş materyellerine verilen ortak addır.

Total Protez

Modern Protez

Ankerli Protez

Porselen Kuron ve Köprüler

İmplant

Diye adlandırdığımız çeşitleri mevcuttur…

Son yıllarda Diş Hekimliğinde estetik gülüş tasarımı, estetik Diş Hekimliği gibi içinde estetik kelimesini barındıran bir sürü kavram ortaya atılmıştır. Diş Hekimliğinde bakış açısı içinde fonksiyonun yanı sıra tabi estetik de göz ardı edilmemelidir. Estetik kaygının giderilmesi adına birçok materyal geliştirilmiş ve geliştirilmektedir.

Bu amaçla yapılan tedavileri sıralayacak olursak;

Cerrahi tedaviler anlaşılacağı üzere diş ve çevre dokularına yapılan radikal kanlı-kesmeli işlemlerdir. En basit ve rutin olanı çekim işlemidir. İçlerinde en komplike ve meşhur olan cerrahi işlem 20 yaş ameliyatıdır. Bunu daha zor olan uzman tarafından yapılan kist ameliyatı takip eder.

Sıralayacak olursak;

Çekim              Normal Çekim     |     Komplikasyonlu Çekim     |     Kök Çekimi     |     Süt Diş Çekimi

Yirmi Yaş Ameliyatı

Kist Ameliyatı

Diş sağlığımız için nasıl beslenmeliyiz?

Diş sağlığı için zararlı olarak nitelendirilen gıda madeleri şekerli ve asitli gıdalar ile dişler üzerine yapışıp kalan, kolay temizlenemeyen maddelerdir. Bunları tamamen kesmek değil ancak belirli bir düzen içinde tüketmek diş çürüğünün önlenmesi için gereklidir.
Diş sağlığı için önerilen beslenme şekli;
Şekerli, yapışkan ya da asitli gıdalar üç ana öğün içinde tüketilmelidir.
Öğün aralarında elma, havuç gibi sert dişleri temizleyip dişetine masaj yapacak gıdalar yenmelidir.
Şekerli, yapışkan gıda yendikten sonra dişlerin fırçalanması mümküm değilse ağız su ile çalkalanmalı ya da bir bardak su içilmelidir.
Yine şekerli gıda yendikten sonra ağıza atılacak bir parça peynir şekerin çürük önleyici etkisini gidermek açısından son derece önemlidir.